szenátus usa getty
Gazdaság

Szankciókat vetett ki az USA Nicaragua pénzügyminiszterére

Portfolio
Washington pénteken szankciókkal sújtotta Ivan Adolfo Acosta Montalvánt, Nicaragua pénzügyminiszterét és Julio César Avilés Castillót, az ország hadseregének főparancsnokát.

Az amerikai pénzügyminiszter, Steve Mnuchin által aláírt közlemény szerint az Egyesült Államok számára "elfogadhatatlan az alapvető emberi jogok folyamatos megsértése, az égbekiáltó korrupció és a nicaraguai nép ellen széles körben elkövetett erőszak", amelyért Washington az Ortega-rezsimet teszi felelőssé.

A pénteken meghozott amerikai büntető intézkedések értelmében a nicaraguai pénzügyminiszter és a hadsereg-főparancsnok esetleges amerikai javait befagyasztják, nem vehetik igénybe nemzetközi pénzügyi szervezetek szolgáltatásait és minden amerikai pénzügyi szervezet és személy számára megtiltják a kapcsolatot velük. Elemzők emlékeztetnek rá, hogy az amerikai kormányzat márciusban már szankciókkal sújtotta a nicaraguai országos rendőrség több vezetőjét, szintén az emberi jogokkal történt visszaélésekre hivatkozva, tavaly pedig Daniel Ortega fia és három tisztségviselő ellen foganatosított büntető intézkedéseket.

Mike Pompeo, amerikai külügyminiszter egy, Mnuchin közleményétől független másik kommünikében pénteken azt hangoztatta, hogy az Egyesült Államok továbbra is nyomást akar gyakorolni Nicaraguára "mindaddig, amíg fel nem hagy a nicaraguai nép elnyomásával, nem tartja tiszteletben az alapvető emberi jogokat és nem teremti meg a feltételeket a szabad és tisztességes választásokhoz".

Címlapkép: Getty Images

mnb epulet
Frankfurti tőzsde
cimlap_gáz0602
clock óra
Ennyit drágultak a lakásaink egy év alatt
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Grafikonelemzési fortélyok aktuális tőzsdei helyzetekben.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Junior modellező, pénzügyi modellező

Junior modellező, pénzügyi modellező
2020. június 3.
Financial and Corporate IT: Digital UX a bankoknál
2020. június 4.
Járműipar: Az új technológiák átrendezik az erőviszonyokat
2020. június 11.
Tudatos felkészülés a generációváltásra
2020. június 25.
Járműipar: Korszakváltás a beszállítóknál koronavírus idején
mnb epulet