Előfizetői tartalom

Egészen elképesztő kirúgási hullám söpör végig Magyarországon

Portfolio
A koronavírus-járvány kirobbanása óta áprilisig több mint 100 ezer fővel csökkent a foglalkoztatottak száma Magyarországon, miközben 110-120 ezren váltak munkanélkülivé, derült ki a KSH adataiból. A foglalkoztatottak száma áprilisban 4 millió 368 ezer fő volt, ami érdemi csökkenés a járvány kirobbanásához képest, és már messze van a tavalyi csúcstól, amely 4,5 millió felett volt. A Portfolio kalkulációja szerint 280 ezer munkanélküli adódik a KSH adatai alapján, ami szintén erőteljes növekedés a járvány előtti 160 ezer körülihez képest. A munkanélküliségi ráta ezzel 6% fölé került, és ha a közfoglalkoztatottakat állástalannak tekintjük, akkor még magasabb ráta adódik.

Áprilisban a foglalkoztatottak havi száma 4 millió 368 ezer fő volt, az előző hónaphoz képest 73 ezer fővel kevesebb, derült ki a KSH adataiból. Tavaly áprilishoz képest 136 ezer fővel csökkent a foglalkoztatottaknak a száma, de a járvány hazai kirobbanása előtti időszakhoz viszonyítva is hasonló mértékű, 120 ezres csökkenést láthatunk. Ez azt jelzi, hogy a koronavírus-járvány...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés