Koronavírus: megérkeztek a pénteki magyar adatok

Portfolio
3841 főre nőtt a hazánkban a koronavírussal beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 8 krónikus beteg. Ezzel 517 főre emelkedett az elhunytak száma, 2024-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 1300 főre csökkent. Az aktív fertőzöttek 42%-a, az elhunytak 59%-a, a gyógyultak 48 %-a budapesti. 384 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 24-en vannak lélegeztetőgépen.

A friss jelentésből kiszámolható, hogy tegnap 25 új igazolt fertőzést azonosítottak. Ezen a héten ez a legmagasabb esetszám, de a korábbi hetek átlagos szintjétől így is elmarad. Az aktív fertőzöttek száma minimálisan csökkent, jelenleg 1300 nyilvántartott vírushordozó van Magyarországon. Egy hét alatt 18%-os csökkenést láthatunk. A friss adatok továbbra is a járvány lassú visszaszorulását jelzik.

Sajnos a halálozások esetében jóval bizonytalanabb a lassuló trend, a tegnapi 8 áldozatnál az elmúlt három hétben csak két alkalommal volt nagyobb napi haláleset.

A regionális adatok alapján az új fertőzések kétharmada Közép-Magyarországon, Budapesten (11) és Pest megyében (6) fordult elő, a többi megyében alig-alig találnak elszórtan új megbetegedéseket.

Címlapkép: Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF