Előfizetői tartalom

Éledezik a magyar turizmus, de a budapesti szállodáknak gyászos évük lesz

A koronavírus az utazási és turisztikai szektorra mérte a legnagyobb csapást, a bevételkiesés idén tavasszal drasztikus volt az ágazatban. Úgy tűnik ugyanakkor, hogy a járvány lecsengése és ezzel együtt a korlátozások feloldása felpezsdítette a magyarok utazási kedvét, pünkösdkor a magyar szálláshelyek foglaltsága már közel 50 százalékos, és az ágazati szereplők optimistán nyilatkoztak a nyári szezonnal kapcsolatban is.

A járvány lecsengése és a korlátozások feloldása felpezsdítette a magyarok utazási kedvét: úgy tűnik, a belföldi kereslet egy része még idén helyreállhat, főleg a vidéki szálláshelyeken, a külföldről érkező vendégek viszont még hosszú ideig elmaradhatnak, ez pedig érzékenyen érinti a fővárosi szálláshelyeket. Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés