Előfizetői tartalom

Van visszaút az államcsődből? Argentína tovább tárgyalna a hitelezőkkel

Portfolio
Gyakorlatilag csődben van Argentína azóta. hogy május 22-én sem tudta teljesíteni kamatfizetési kötelezettségét. A dél-amerikai ország kormánya azonban nem adja fel, június 12-ig meghosszabbította a tárgyalások határidejét a kötvénytulajdonosokkal. Ráadásul a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is támogatja a kormány javaslatait.

Argentínának május 22-ig kellett volna egy kamatfizetést teljesítenie, akkor lejárt a 30 napos türelmi idő, vagyis már gyakorlatilag is csődben van az ország. A kormány azonban hétfőn június 12-ig meghosszabbította a határidőt, ameddig a hitelezőkkel szeretne megállapodni 65 milliárd dollárnyi adósságának átütemezéséről. Az utóbbi napokban közeledett az argentin kormány...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés