Előfizetői tartalom

Új lépésekre készül az EU az új dohánytermékekkel szemben

MTI
Az Európai Unió Tanácsa kedden következtetéseket hagyott jóvá, amelyekben politikai iránymutatásokat és prioritásokat határozott meg az uniós adópolitika két kulcsfontosságú területét, az uniós közigazgatási együttműködés jövőbeli alakulását és a dohánytermékekre alkalmazott jövedéki adó szerkezetét és adókulcsát érintő további reformokra vonatkozóan. Mindkét területen arra kérte az Európai Bizottságot, hogy terjesszen elő újabb jogalkotási javaslatokat, mert a jelenlegi szabályozás kiegészítésre szorul.

A tagországok kormányait képviselő tanács emlékeztetett arra, hogy az uniós közigazgatási együttműködés segíti a nemzeti adóhatóságokat az adóbevételek beszedésében és megőrzésében. Az adócsalás felderítéséhez és visszaszorításához elengedhetetlen is az említett szervek közötti szoros együttműködés - írták.     A témával foglalkozó első irányelvet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés