Előfizetői tartalom

Brexit: nincs igazi előrelépés a kereskedelmi tárgyalásokon, fontos határidő jár le a hónap végén

Portfolio
|
MTI
Részben a személyes tárgyalás hiánya, részben pedig a két fél közötti nagy elvárási különbségek miatt ezen a héten se tudtak érdemben előrelépni a főtárgyalók a Brexit utáni kereskedelmi megállapodás ügyében – derül ki a mindkét fél által kiadott közleményekből. Közben egy fontos határidő három hét múlva lejár: addig kérhetné a brit fél a kilépés utáni átmeneti időszak meghosszabbítását, de a jelek szerint ezt egyáltalán nem akarja, miközben az üzleti élet, részben a koronavírus-válság miatti nehézségek nyomán ezt kitartóan szorgalmazza.

Ezt mondja az EU-főtárgyaló Nem hozott lényeges előrelépést az Európai Unió és az Egyesült Királyság jövőbeni kapcsolatrendszeréről szóló tárgyalások e heti fordulója Michel Barnier (fenti képünkön - a szerk.) pénteki tájékoztatása szerint. Az Európai Bizottság főtárgyalója Brüsszelben úgy vélekedett, hosszú út van még hátra. "Nagyon távol vagyunk a politikai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés