Előfizetői tartalom

Franciaországban nagyon lassan terjed a koronavírus-járvány

Portfolio
Franciaországban a koronavírus-járvány jelenleg ellenőrzés alatt van - jelentette ki pénteken Jean-Francois Delfraissy, a kormány mellett működő tudományos tanács elnöke az első olyan hétvége előtt, amelyen a franciák már száz kilométernél távolabb is elhagyhatják lakóhelyüket, és a családok a járvány kezdete óta először kereshetik fel távolabb élő hozzátartozóikat, akár az idősotthonokban is.

"A vírus továbbra is jelen van, különösen néhány régióban, de nagyon lassan terjed. Ott ahol mintegy 80 ezer új eset volt naponta március elején, még a karantén előtt, jelenleg ezerre becsüljük az új esetek számát naponta" - mondta a professzor a France Inter közrádióban.     "Minden azt mutatja, hogy jelentős a csökkenés. Főleg azért, mert már minden eszközünk megvan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés