Előfizetői tartalom

Sosem látott zuhanás: megszűnt a magyar turizmus

Portfolio
Áprilisban a koronavírus-járvány hatására a külföldi vendégek által a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött éjszakák száma 99, a belföldi vendégek által eltöltötteké 95%-kal esett vissza az előző év azonos időszakához képest. A kereskedelmi szálláshelyek – folyó áron számolt – összes bruttó árbevétele 97%-kal kevesebb volt, derült ki a KSH adataiból.

A külföldi vendégek és vendégéjszakák száma 99%-kal visszaesett. A szálláshelyekre érkezett 3 ezer vendég 17 ezer vendégéjszakát töltött el. Mindegyik szállástípust és régiót elenyésző forgalom jellemezte. A vendégéjszakák száma Budapesten és a Balaton régióban az előző év áprilisi értékének az 1%-át sem érte el. A belföldi vendégek száma 96, a vendégéjszakáké...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés