Előfizetői tartalom

Készül a mesterterv, amivel Magyarország Európa legjobb országai közé emelkedne

Portfolio
A magyar gazdaságpolitika elmúlt években szerzett tapasztalatairól, az állami intézkedések irányairól, valamint a jövőbeli szükséges lépésekről írnak az Ösztönző állam – hatékonyabb vállalatok című tanulmánykötet szerzői, amelyek fogódzót nyújtanak ahhoz, hogy Magyarország miként kerülhet Európa 5 legélhetőbb országa közé. A kötetből kirajzolódik, hogy a „munkaalapú társadalom” sikeréhez a „munka és a tanulás” modelljére kell helyezni a hangsúlyt. A gyártásról át kell térnünk a magasabb hozzáadott érték teremtésére, így óriási felelőssége van az ország oktatáspolitikájának abban, hogy a jövő versenyképes munkaerejét kiképezzék.

Az állam megváltozott szerepfelfogásának és a bevezetett intézkedéseknek a célja a társadalom jólétéhez való hozzájárulás, hogy Magyarország 2030-ra Európa azon öt országa közé kerüljön, ahol a legjobb élni, lakni és dolgozni, írja a kötet előszavában Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, akinek a szerepe az elmúlt időszakban láthatóan egyre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés