Előfizetői tartalom

Ilyen még nem volt: a kormány szinte valós időben látja, mit művelt a koronavírus a gazdaságban

Dózsa László, Pénzügyminisztérium
|
Várpalotai Viktor, Pénzügyminisztérium
Újfajta gazdasági mutatót alkotott a Pénzügyminisztérium, amely arra képes, hogy hetente mutassa meg a magyar gazdaság aktuális teljesítményét. A tárca Heti gazdasági indexének alakulása alapján elmondható, hogy a koronavírus-járvány miatt március utolsó és április első három hetében érte el a hazai gazdaság teljesítménye a mélypontot, április végétől azonban már határozottan beindult a kilábalás. Dózsa László és Várpalotai Viktor, a Pénzügyminisztérium munkatársainak írását közöljük.

A koronavírus-járvány gazdasági téren is drámai hatásokat és ezzel együtt igen változékony teljesítményt eredményezett. Egyfelől számos cégnél, illetve ágazatban egyik napról a másikra visszazuhant vagy akár teljesen le is állt a termelés, másfelől a járványhelyzet javulásával fokozatosan indult újra a gazdaság vérkeringése. Ennek a hétről-hétre, de akár még napról...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés