Előfizetői tartalom

Rekord ütemben terjed Ukrajnában a koronavírus, a brazil helyzet extrém

MTI
Ukrajnában ismét rekordot döntött a koronavírus-fertőzöttek napi növekménye: szerdára 940 új beteget regisztráltak, a legtöbb új fertőzöttet a nyugati országrészből jelentették. Közben Ausztriában további enyhítést jelentettek be a szabályokban. Dél-Amerikában egyre romlik a helyzet, hiszen már átlépte a százezret a koronavírus okozta halálesetek száma Latin-Amerikában, és a brazil járványterjedési ütem már azonos azzal, ami az Egyesült Államokban az eddigi maximális volt. Világszerte eddig 9 240 398 ember fertőződött meg, a halálos áldozatok száma 476 960, a gyógyultaké pedig 4 614 071 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem szerdai adatai szerint.

Szakemberek szerint a diagnosztizált esetek száma nem tükrözi pontosan a valóságot, mert többé-kevésbé korlátozott a tesztek száma és a számontartás kritériumai is különböznek. A fertőzés 188 országban és régióban van jelen. A SARS-CoV-2 vírus okozta Covid-19 nevű betegség az Egyesült Államokat sújtja leginkább, ahol 2 346 950 a fertőzöttek száma és 121 228-an haltak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés