Előfizetői tartalom

12 ábra, ami képbe hoz a nyár közepén, hogyan áll most a koronavírus-járvány a világban

Portfolio
Világszerte 192 ezerrel 11,267 millió főre emelkedett az elmúlt 24 órában az igazoltan koronavírus-fertőzöttek száma a John Hopkins Egyetem adatbázisa szerint, ami bár nem napi rekord, de nagyon közel áll hozzá. Az Egyesült Államokban a napi új esetszám kicsit csökkent, de ennek akár a függetlenségi napi ünnepnaphoz, az alacsonyabb tesztszámokhoz is lehet köze. Egyelőre távolról sem megnyugtató az amerikai járványgörbe, a brazil görbe meredek emelkedése talán megállt, az indiai viszont egyre csak emelkedik, közben gyanúsan viselkedik a kínai görbe. Európában a korábbi főbb gócpontok kordában tarthatónak tűnnek, igaz a spanyol 200 ezer fős karanténról szóló hír nyugtalanító. A környékünkön az osztrákokra, horvátokra, szerbekre és ukránokra nagyon kell figyelni. Idehaza viszont továbbra is nagyon alacsony új esetszámokról érkeznek a hírek.

Az elmúlt napok 200 ezer feletti napi új koronavírusos esetszáma után szombatra „csak” 192 ezer esetet mutat a John Hopkins Egyetem adatbázisa, de ezzel együtt is a 7 napos mozgóátlag továbbra is intenzíven emelkedést mutat. Messze a legtöbb igazolt fertőzött az Egyesült Államokban van: szombaton 45 ezer fővel nőtt a számuk, ami jóval kevesebb a megelőző napok 53-54...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés