Előfizetői tartalom

Győzött, de koalícióra kényszerül az eddigi kormánypárt Horvátországban

MTI
A vasárnap esti exit pollokkal összhangban a szavazatok 90%-os feldolgozottságánál is azt mutatták az eredmények az előrehozott vasárnapi horvát parlamenti választáson, hogy vezetett a jobboldali kormányzó Horvát Demokratikus Közösség (HDZ) a Szociáldemokrata Párttal (SDP) szemben, de nem szerzett abszolút többséget, így koalíciós partnert kell találnia.

A részeredmények tükrében a HDZ 68, az SDP irányította Restart Koalíció pedig 43 mandátumot szerzett a 151 fős törvényhozásban. A harmadik helyen a januári elnökválasztáson harmadik Miroslav Skoro eszéki horvát üzletember, népszerű énekes által létrehozott Haza Mozgalom nevű párt áll 15 mandátummal. Átlépi az ötszázalékos parlamenti küszöböt 8 mandátummal az időközben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés