Előfizetői tartalom

A járvány elszabadulására figyelmeztet az amerikai tesztelési vezető maszkviselés nélkül

MTI
|
Portfolio
Az Egyesült Államokban még több haláleset várható - jelentette ki Brett Giroir admirális az ABC televíziónak adott interjúban vasárnap. Az amerikai emberi erőforrások minisztériumának államtitkár-helyettese, aki az országos vírusteszteléseket irányítja, a maszkviselésre kérte az embereket és elárulta, hogy pénteken 823 ezer vírustesztet végeztek országszerte és közben ugyanaznap 66 ezer fertőzöttet igazoltak, ami (ha a két adat összevethető), 8% feletti aktuális fertőzöttségi rátát jelent. Nem véletlen, hogy emiatt az eddigi 135 ezerhez képest további halálozásokra figyelmeztetett az admirális.

Giroir a műsorban arra kérte az amerikaiakat, hogy nyilvános helyeken hordjanak szájmaszkot, különösen azokban a térségekben, ahol ismét fellángolt a járvány. Ha ezt nem tesszük meg, akkor nem tudjuk ellenőrzésünk alatt tartani a vírus terjedését - tette hozzá utalva arra, hogy az Egyesült Államok déli tagállamaiban ismét rekordot dönt az újonnan diagnosztizált fertőzöttek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés