FONTOS Okosban oldja meg a kormány a legnagyobb 2024-es problémáját
 
Előfizetői tartalom

Hirtelen a ranglista másik végén találta magát Magyarország – Kevesen zuhantak nálunk nagyobbat Európában

Portfolio
Az utóbbi években európai szinten is kiemelkedően teljesítő magyar gazdaságot az átlagnál jobban érintette a koronavírus-járvány, legalábbis az első negyedévhez képest csak Spanyolország és az Egyesült Királyság esett nálunk nagyobbat – derül ki az Eurostat pénteki adataiból. Éves összehasonlításban kedvezőbb a kép, abban a rangsorban még az európai átlagot is sikerült kicsit felülteljesítenünk.

A péntek reggel megjelent magyar GDP-adatot követően az Eurostat is közölte első beszámolóját a tagállamok gazdasági teljesítményéről. Ebben egyelőre hét tagállam (Észtország, Írország, Görögország, Horvátország, Luxemburg, Málta és Szlovénia) adatai nem szerepelnek, náluk csak később jelenik majd meg az első becslés. Negyedéves összevetésben, vagyis az első...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés