Előfizetői tartalom

Megszólaltak a hitelminősítők: fájdalmas lesz a válság Magyarországnak, de leminősítés nem fenyeget

Portfolio
Az eddigi BBB szinten hagyta Magyarország adósbesorolását a Fitch Ratings és a Standard & Poor’s is, és a kilátásunk is maradt stabil mindkét cégnél – jelentették be péntek este. Elemzésében mindkét cég azt emelte ki, hogy komoly, 5-6%-os gazdasági visszaesés jöhet idén Magyarországon, ami miatt az adósságunk is jelentősen megugrik majd, de ennek ellenére sem fenyeget leminősítés.

Néhány perc különbséggel jelent meg pénteken késő este a Fitch és az S&P közleménye a magyar adósbesorolás megerősítéséről. A ritka alkalom miatt össze lehet hasonlítani, hogyan látja a két cég a válság hatását a magyar gazdaságra és a lehetséges kilábalást. A Fitch és az S&P fontosabb előrejelzései Magyarországra (százalék)   2020 2021 2022 ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés