Előfizetői tartalom

Minden eddigi előrejelzést átírt a reggeli adat: nagyobb lehet a visszaesés Magyarországon, mint vártuk

Portfolio
A valóság még a legrosszabb elképzeléseket is képes volt felülmúlni – kommentálta a péntek reggel megjelent második negyedéves GDP-adatot Virovácz Péter, az ING Bank elemzője. A szakemberek közül senki nem számított ekkora visszaesésre, ezért mindenki rontotta éves előrejelzését is, vagyis nagyobb lehet a gazdaság visszaesése, mint eddig gondoltuk.

Péntek reggel közölte a KSH, hogy szezonálisan és naptárhatással kiigazítva 13,5%-kal esett vissza a magyar gazdaság teljesítménye a második negyedévben az egy évvel korábbi szinthez képest. Az első negyedévhez képest 14,5%-os volt a GDP visszaesése. Az adat jelentősen alulmúlta az elemzői várakozásokat, éves alapon 10,7%-os zsugorodásra számítottak a szakemberek, így...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés