Előfizetői tartalom

Hidegháború felé sodródik Kína és az USA, pedig ezer szálon kötődnek egymáshoz

Portfolio
Kína és az Egyesült Államok jelenleg ezer szállal kötődnek egymáshoz, és sok időnek kell eltelnie, hogy a két ország gazdaságilag függetlenedjen egymástól. A politikai kapcsolatok eközben romlanak, és a Kínát visszaszorítani akaró országok különös dilemmával néznek szembe, ma már ugyanis nem kézenfekvő, hogy Amerika felkarolja őket.

Az Egyesült Államok és Kína egymástól való gazdasági függetlenedéséig nagyon hosszú út vezet, de Kína számára kétségkívül fontos, hogy távolodjon az Amerika központú gazdasági rendszertől - mondta a CNBC-nek Eswar Prasad, az IMF Kínáért felelős részlegének egykori vezetője. "Ez a két ország még mindig nagyon szoros kapcsolatokat ápol. Összességében a világ két...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés