Előfizetői tartalom

Koronavírus: Merkely Béla elmondta, milyen védelmi lépésekre lenne szükség

Portfolio
Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora az InfoRádió Aréna című műsorában arról beszélt, hogy miben különbözik a mostani koronavírus járványhullám a tavaszitól és milyen járványügyi lépésekre lenne szükség. Amellett érvelt, hogy a tanárokat, az egészségügyi és szociális szférában dolgozókat, az idősotthonokban élő embereket direkt kontaktus és tünet nélkül is érdemes lenne tesztelni.

"Jelenleg kisebb a baj, de több a fertőzött. A fenyegetettség pedig nem kicsi, ugyanis fennáll a kockázata, hogy a nagy számban fertőzött fiatal átadja az idősebbeknek a vírust, ebben az esetben pedig jelentősen megnövekedhet a halálozás" - mutatott rá Merkely Béla, aki szerint ugyanaz a vírus fertőz most is, mint tavasszal. Lényegi különbség nincs, jelentős mutáció nem jött...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés