Előfizetői tartalom

Koronavírus: ritkán látni akkora robbanást a világban, mint ami Magyarországon és Csehországban történik

Portfolio
Átnézve a világ legtöbb országának friss járványgörbéjét, nem nagyon látunk olyan gyors emelkedést, mint ami Csehországban és Magyarországon az elmúlt két hétben bekövetkezett. Három, illetve ötszörösére ugrott ugyanis a napi esetszám az egyhetes mozgóátlag alapján. Izraelben, Franciaországban, az Egyesült Királyságban és az Egyesült Arab Emírségekben nagyjából duplázódott, Indonéziában és Argentínában mintegy másfélszereződött ez a szám. Tényleg erősen robbant be tehát nálunk és a cseheknél a járvány második hulláma, és ez oda vezetett, hogy míg a 82 milliós Németországban napi 1500, a 23 milliós Romániában napi 1300 új koronavírus-fertőzöttet találnak, addig a 10 milliós cseheknél szintén 1500-at, idehaza pedig már csaknem ezret. Nyugtalanító, hogy a brit, a belga és a holland járvány is hirtelen felerősödött, a spanyol, a francia, az argentin és az indiai pedig egyre csak erősödik. Mindezek nyomán az elmúlt 24 órában új rekordot döntött, 320 ezerre ugrott a világszerte egy nap alatt talált igazolt fertőzöttek száma.

A legfrissebb adatok szerint új napi csúcsra, 320 ezer fővel 28,5 millió főre ugrott a világszerte újonnan igazolt koronavírus-fertőzöttek száma, de a 7 napos mozgóátlag még 270 ezer főnél maradt. A napi esetszám közel egyharmada Indiához köthető, és több tízezres esetszámot jegyeztek fel az Egyesült Államokban és Brazíliában is. Tízezer körüli, vagy afeletti napi esetszámot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés