Előfizetői tartalom

Új szuperszámítógépes rendeletre tett javaslatot az Európai Bizottság

MTI
Az Európai Bizottság egy európai, nagy teljesítményű számítástechnikai közös vállalkozásról szóló új rendeletre tett javaslatot annak érdekében, hogy fenntartsa és előmozdítsa Európa vezető szerepét a szuper-számítástechnika és a kvantuminformatika területén - közölte Thierry Breton belső piacért felelős biztos Brüsszelben pénteken.

A javaslat 8 milliárd euró (mintegy 2,8 ezer milliárd forint) összegű beruházást tenne lehetővé a szuperszámítógépek következő generációjába. Az uniós biztos elmondta, hogy az EuroHPC elnevezésű közös vállalkozásról szóló kezdeményezés helyébe lépő új rendeletjavaslat az új szuperszámítógépes technológiákkal, rendszerekkel és termékekkel kapcsolatos kutatási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés