Előfizetői tartalom

Bejelentette a kínai elnök: "2060-ra karbonsemlegesek szeretnénk lenni!"

Portfolio
Kína a tervek szerint 2030-ig eléri a csúcsot a szén-dioxid kibocsátás terén, ezt követően fokozatosan csökkenni fog az emisszió, és az ország 2060-ra elérheti a karbonsemlegességet – jelentette be a kínai elnök, Xi Jinping. Szakértők szerint a globális energiapiac történetében ez lehet az egyik legjelentősebb ígéret, bár a karbonsemlegesség kínai interpretációja nem teljesen világos.

Az ENSZ keddi, New York-i Közgyűlésén a kínai elnök Xi Jinping úgy jellemezte a 2012-es Párizsi Egyezményt, mint a helyes útmutatót egy zöld és alacsony kibocsátás melletti világgazdasági fejlődéshez. 2030-ig elérjük a csúcsot a szén-dioxid kibocsátás tekintetében, a karbonsemlegességet pedig 2060-ra szeretnénk elérni! – hangzott el a kínai elnöktől. Komoly érdeklődés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés