2020-09-24-kavosz-junior-prima-dijatado-2048_066
Gazdaság

Kollégánk Junior Prima Díjat kapott!

Portfolio
A Junior Prima díj Sajtó kategóriájának díjában részesült idén a Portfolio elemzője, Pásztor Roxána. Kollégánk a Portfolio munkatársai közül nyolcadikként vehette át a rangos elismerést.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

2020-ban már hetedik alkalommal kérte fel a Széchenyi Kártya Programot irányító KAVOSZ Zrt. a meghatározó szakmai szervezeteket, médiavállalatokat, szerkesztőségeket és médiaszemélyiségeket, hogy jelöljék a díjra az általuk kiemelkedően tehetségesnek tartott, magyar sajtóban dolgozó fiatalokat. Az érvényes jelölések közül a szakmai zsűri a hat legkiválóbbat választotta ki, aki elnyeri a Junior Prima Díjat 2020-ban magyar sajtó kategóriában. Az idei díjazottak:

  • Bánáti Anna (Forbes),
  • Gazsó Orsolya (független),
  • Haraszti Nikolett (Duna Tv),
  • Oláh Dániel (Mandiner),
  • Pásztor Roxána (portfolio.hu),
  • Török Réka (ATV).

Roxána kollégánk egy tradíciókkal teli szerkesztőség egyik legfrissebb és legígéretesebb tagja. Olyan, igazi 21. századi, minden értelemben véve fiatal munkavállaló és szakértő, aki nem csupán a bevett és kialakult rendszert és működést szerette volna a kezdetektől megtanulni és abba belesimulni, hanem mindennapi agilitásával és kreativitásával, a számára és a generációja számára kiemelkedően fontos témákat is előtérbe helyezni. Ilyen, a világunkat egyre inkább fojtogató fenntarthatóság helyzete, amit kezdetben az ingatlanok világában járt rendre körbe.  

Kiemelt szakmai területei közé tartozik az ingatlanpiac, ezen belül is a lakóingatlanok, a kereskedelmi ingatlanok és a városok fenntartható, energiahatékony, ám az üzleti racionalitásokkal összeegyeztethető és fenntartható fejlesztései és üzemeltetésük. Az elemzéseken túl, pedig számtalan szakmai interjút is készített az ingatlanpiac befolyásos szereplőivel. A téma komplexsége és iparágakon átívelő jelentősége okán pedig egyre jobban kristályosodtak ki számára is egy teljesen új tematikájú szakmai esemény megrendezésének a körvonalai. Hosszú hónapok előkészítő munkája után, a Sustainable World konferencia szakmai vezetőjeként, egy egész napos, a hazai piac legfontosabb szereplőit felvonultató, a fenntarthatóságot a fókuszba helyező eseményt szervezett. 

2020-09-24-kavosz-junior-prima-dijatado-2048_089

Prima Primissima

A Prima Primissima küldetése, hogy példaképeket állítson a társadalom elé egy olyan, hatalomtól és politikától független kitüntető cím adományozásával, amelynek megkérdőjelezhetetlen értéke van a közvélemény szemében. A Díjat Demján Sándor alapította 2003-ban és azóta is kifogyhatatlan a magyar nép kultúrában, tudományban kiemelkedőt alkotó rétege. Ők azok, akik példát állítanak elénk szakmai és emberi szempontból is.

2007-ben született meg a döntés az alapítók részéről, hogy a fiatalok között is jutalmazni kívánják a legkiemelkedőbbeket. Innentől kezdve a 30 év alatti tehetségeknek külön lehetőségük adódott a megmérettetésre. A díj segítséget és további ösztönzést kíván nyújtani szakmai céljaik megvalósításához azzal, hogy eredményeiket honorálja, visszajelzést ad a díjazottaknak arról, hogy jó úton járnak, teljesítményük és munkásságuk nem maradt észrevétlen. A KAVOSZ Zrt-nek a Junior Prima Díj Sajtó kategóriájának gondozására 2014 óta van lehetősége. Sok érdemes szakmai életúttal volt szerencsénk megismerkedni az elmúlt években és őszintén mondhatom, hogy az idei évben sem volt ez másképp.

A KAVOSZ által felkért zsűri tagjai: Balogh Gabriella a Net Média Zrt. résztulajdonosa, Holló Márta az ATV műsorvezetője, Gundel Takács Gábor műsorvezető, Krisán László a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója, Dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Perlusz László a VOSZ főtitkára, Dr. Szabó László, a Mediaworks elnök vezérigazgatója, Tallai Gábor a Fiatal Írók Szövetségének alapító tagja és Vaszily Miklós a TV2 elnöke. A Széchenyi Kártya Programot irányító KAVOSZ Zrt. kezdetek óta a Prima Primissima Díj egyik támogatója volt, de 2014-től önálló szerepet is felvállal a tehetségek támogatásában, mert Társalapítóként a Junior Prima Díj Sajtó kategóriájának gondozója lett. A Díj komoly ösztönzést szeretne adni az ifjú tehetségek kibontakozásához: egy erős visszajelzést arról, hogy érdemes dolgozni, jól teljesíteni, mert ahol eredmény van, oda az elismerés is megérkezik.

„A jelöltek mind nagyon komoly lehetőséget kaptak azzal, hogy részt vehettek ezen a megmérettetésen. Akinek most nem sikerült a legjobb 6 közé kerülnie, annak sem szabad elkeserednie, hiszen a további kemény küzdelem és elhivatott munka által még újabb lehetőségek állnak előtte. Mindannyiunk felelőssége és közös feladata, hogy támogassuk a fiatalokat.” – mondta Krisán László a zsűri elnöke. „Tájékozottságra való igényünk csillapíthatatlan, külön tiszteletet érdemelnek a sajtó azon munkatársai korra való tekintet nélkül, akik ezekben a járvány sújtotta időkben is jelen vannak mindenhol, hogy mi az otthonainkban olvashassunk a világ eseményeiről.”

napelemhazteto
koronaviruscoronavirus
Szégyenpadra kerülhet Olaszország, példátlan büntetés lehet a vége
vihar brüsszelben
ausztria koronavírus maszk
Katari befektetők vásárolják fel a Kopaszi-gátat
trump
brexit brit autogyartas katasztrofa
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
napelemhazteto