Előfizetői tartalom

Tizenhat tagállam kért uniós hitelt a válságkezelésre, Magyarország nem

Portfolio
Az Európai Tanács a mai napon 87,4 milliárd euró összegű pénzügyi támogatást hagyott jóvá 16 tagállam számára a SURE-ból nyújtandó uniós hitelek formájában. A SURE egy ideiglenes uniós eszköz, amely arra hivatott, hogy a koronavírus-válság idején mérsékelje a munkanélküliségi kockázatokat – olvasható a testület pénteki közleményében.

A világjárvány következtében jelentősen megemelkedtek az állami közkiadások. A támogatás segíteni fogja az érintett tagállamokat azoknak az állami közkiadásoknak a finanszírozásában, amelyek 2020. február 1. óta merültek fel a világjárvány okán bevezetett csökkentett munkaidős rendszerekkel és hasonló – többek között az önálló vállalkozóknak biztosított –...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés