Előfizetői tartalom

1,8 milliárd forintos képzési központot épít Magyarországon az Atommagkutató Intézet

Portfolio
A debreceni Atommagkutató Intézet (Atomki) és az Isotoptech Zrt. konzorciuma a Széchenyi 2020 programban Nemzetközi Radiokarbon AMS Kompetencia és Képzési Központot hoz létre, a több mint 1,8 milliárd forint összköltségű beruházás az Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alap csaknem 1,4 milliárd forintos támogatásával készül el - közölte az Atomki az MTI-vel.

 Közleményük szerint a beruházással nemzetközi szinten is versenyképes kompetencia központ jön létre, amely képes a radiokarbon méréséhez szükséges új típusú, hatékony mintaelőkészítő berendezések fejlesztésére a piaci érettségig, továbbá a méréstechnikával kapcsolatos magas szintű képzések lebonyolítására. Az Atomkiban a radiokarbon mérésére alapozott kutatásoknak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés