Előfizetői tartalom

Brit és kanadai szankciók Fehéroroszország ellen, Putyin kitart

MTI
|
Portfolio
Felfüggesztette a minszki tájékoztatási minisztérium október 1-jétől december 30-ig a tut.by független fehérorosz hírportál működését - jelentette kedden a BelTA fehérorosz állami hírügynökség. Eközben - a nyugati országok közül elsőként - Nagy-Britannia és Kanada szankciókat rendelt el az elnök és több magas rangú fehérorosz vezető ellen. Oroszország viszonyulását  Fehéroroszországhoz nem befolyásolja a konjunktúra, még a Minszkre nehezedő példátlan nemzetközi nyomás közepette sem - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök.

A nyugati országok eddig igyekeztek óvatosan eljárni, hogy ne provokálják Moszkvát a fehéroroszországi demokráciapárti mozgalom iránti szimpátia kimutatásával - jegyezte meg a Reuters. Emmanuel Macron francia elnök volt kedden az első nyugati nagyhatalom vezetője, aki találkozott Cihanouszkajával. Az Európai Unió és az Egyesült Államok is készül szankciók elrendelésére....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés