Előfizetői tartalom

Brexit: még mindig nagy nézeteltérések vannak, de felpörgetik a tárgyalásokat a felek

Portfolio
A csütörtök-pénteki EU-csúcs után szombat délután videkonferenciás ülésen tekintette át a Brexit utáni kereskedelmi megállapodásról szóló eddigi 9 tárgyalási forduló eredményeit Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke és Boris Johnson brit kormányfő. Megállapították, hogy bár van néhány területen előrelépés, de 3 kulcsfontosságú területen még mindig nagy nézeteltérések vannak, ezért arra utasították mind az uniós, mind a brit főtárgyalót, hogy fokozzák a tárgyalások intenzitását, hogy a következő hetekben meg tudjanak állapodni.

A minap Brüsszelben ért véget a kilencedik tárgyalási forduló, amelyről pénteken rövid írásos helyzetértékelést adott Michel Barnier uniós Brexit-ügyi főtárgyaló. Ebben már benne volt, hogy az állami támogatási, a vitás kérdések jogi rendezéséről és a halászati jogokról még mindig nagy nézeteltérések vannak a két fél között és ugyanezeket állapította meg szombati...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés