Előfizetői tartalom

Trump teljesen kivonulna Afganisztánból

MTI
Az Egyesült Államoknak már "karácsonyra" ki kellene vonnia a maradék katonáit Afganisztánból - közölte Donald Trump amerikai elnök helyi idő szerint szerda este, mindössze néhány órával azt követően, hogy Robert O'Brien nemzetbiztonsági tanácsadó bejelentette, a jövő év elején 2500-ra csökkentik az afganisztáni haderő létszámát.

Az Egyesült Államok és az afganisztáni tálib lázadók között februárban létrejött megállapodás értelmében az amerikai katonáknak 2021 májusáig el kellene hagyniuk a dél-ázsiai országot. Washington júniusban 8600-ra csökkentette afganisztáni hadereje létszámát, amelyet novemberig 4500-ra terveznek leszállítani. Karácsonyra haza kellene hoznunk a még Afganisztánban szolgáló...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés