Előfizetői tartalom

Novák Katalin bejelentette: nem minden új lakásra vonatkozik az áfacsökkentés

Portfolio
A kormány a napokban döntött, hogy az új lakások áfaterhét 27%-ról 5%-ra mérsékli (vissza). Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a Facebookon megjelent videójában bejelentette: a 150 négyzetméternél nagyobb lakásokra, illetve a 300 négyzetméternél nagyobb házakra nem vonatkozik a tehercsökkentés. A korlátozás nem jelentős, az új építésű ingatlanoknak csupán nagyon kis része nagyobb alapterületű. Novák Katalin a videójában néhány számpéldán keresztül mutatta meg, mekkora adómérséklést jelent a lépés.

Kapcsolódó cikkünk 2020. 10. 10. Orbán Viktor bejelentésére véget érhet az őrület a használt lakásoknál 2020. 10. 08. Lakáshitelek: mindent felforgat Orbán Viktor bejelentése 2020. 09. 29. Villámértékelés a Magyar Nemzeti Bank gazdaságmentő 50 pontjáról 2020. 09. 19. Adócsökkentéseket és állami támogatásokat lengetett be Varga Mihály a koronavírus ellen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés