Előfizetői tartalom

Súlyos figyelmeztetést adtak ki: egyre több természeti csapásra kell felkészülni

MTI
Egyre több természeti csapás várható a klímaváltozás következtében: a hőhullámok, erdőtüzek, viharok, aszályok és hurrikánok számának növekedése, illetve a globális felmelegedés fokozódása nyomán 2030-ra 50 százalékkal nőhet a nemzetközi humanitárius segélyre szorulók száma a 2018-as 108 millióhoz képest - figyelmeztetett kedden a Meteorológiai Világszervezet (WMO).

A kedden többedmagával kiadott jelentésében a WMO felhívta a figyelmet arra, hogy évről évre nő az időjáráshoz köthető természeti csapások száma. Az ENSZ szakosított szervezete szerint az elmúlt bő 50 évben több mint 11 ezer olyan természeti csapást jegyeztek fel, amelyek az időjáráshoz, klímához és olyan jelenségekhez voltak köthetőek mint például a cunami. Ezekben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés