Előfizetői tartalom

A koronavírus miatt frusztrált fegyveresek akartak megdönteni két amerikai államot

A múlt héten jelentette be az FBI, hogy meghiúsított egy Michigan állam kormányzója, Gretchen Whitmer ellen tervezett merényletet. A legfrissebb nyomozati anyagokból és bírósági dokumentumokból kiderült, hogy nemcsak Michiganben, hanem Virginiában is merényletet tervezett egy több államon, több szervezeten is átívelő szélsőséges politikai hálózat. A fegyveresek indítéka elsősorban a koronavírus-korlátozásokkal kapcsolatos frusztráció miatti elégtétel volt, hosszabb távon viszont egy decentralizált, önellátó közösséget akartak létrehozni az államapparátus megdöntésével. Illegálisan módosított fegyvereket és bombákat is felhalmoztak, az FBI beépített emberei buktatták le őket.

Michiganben és Virginiában is merényletet terveztek Magyar idő szerint múlt csütörtök este jelentette be az FBI, hogy hat férfi el akarta rabolni Gretchen Whitmert, Michigan kormányzóját annak érdekében, hogy destabilizálják az államapparátust. Kapcsolódó cikkünk 2020. 10. 08. Puccskísérletet hiúsítottak meg az Egyesült Államok egyik államában Mostanra több nyomozati...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés