Előfizetői tartalom

Fontos felfedezést erősítettek meg a nullás a vércsoportúaknak a koronavírus-járványban

MTI
A különböző vércsoportok és a koronavírus-fertőzés kapcsolatát vizsgálva osztrák kutatók arra az eredményre jutottak, hogy a nullás vércsoportú emberek ritkábban betegszenek meg, mint az A-, B-, vagy AB-vércsoporttal rendelkezők. A Grazi Orvosi Egyetem kutatása megerősítette a kínai és európai tanulmányokat - közölte az intézmény csütörtökön.

Az egyetemi klinika vércsoport-szerológiával és transzfúziós orvoslással foglalkozó kutatói az összefüggés mögött álló patomechanizmust akarják feltárni. A koronavírus-járvány során a kínai kutatóknak feltűnt, hogy egyrészt átlag feletti az A-vércsoportba tartozó Covid-páciensek száma, másrészt úgy tűnt, mintha a nullás vércsoport bizonyos védelmet jelentene....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés