Előfizetői tartalom

Új megközelítés született: a Covid nem csak egy fertőző betegség

MTI
A krónikus betegségek növekvő mértéke, a fertőző betegségek és a közegészségügyi rendszerek hiányosságai viharában vergődik a világ a The Lancet című orvostudományi folyóiratban megjelent tanulmány szerint, amely világnépesség egészségének az állapotáról és a Covid-19-betegség hatásairól ad átfogó képet. A világ a legnagyobb átfogó epidemiológiai kutatása, a The Global Burden Diesease (GBD) készítői az elhalálozások 286 okát, 369 betegséget és sérülést, valamint 87 kockázati tényezőt elemeztek 204 országból és területről.

A koronavírus világjárvány megjelenése a krónikus betegségek - például az elhízás és a cukorbetegség - globális terjedésével, valamint a környezeti kockázatokkal, mint például a légszennyezés, növelték a koronavírus halálozási arányát - írták a szerzők. A Covid-19 egy akut, krónikus egészségi válsághelyzet - mondta Richard Horton, a Lancet főszerkesztője, aki...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés