Előfizetői tartalom

Ezt is a vírus hozta: új adatforrásokból dolgozik a KSH az inflációs és kiskereskedelmi statisztikákhoz

Portfolio
A koronavírus által teremtett helyzetben hetek alatt vont be új adatforrásokat, vezetett be új adatgyűjtési módokat és adatfeldolgozási technikákat a Központi Statisztikai Hivatal, így például az inflációs, gépjárműforgalmi, illetve kiskereskedelmi statisztikákhoz – emelte ki a KSH a 2020. évi Statisztikai Világnap alkalmából küldött közleményében.

A közleményben a hivatal rámutat, hogy információmenedzseri szerepével megkérdőjelezhetetlen hivatkozási alapokat biztosít a döntéshozóknak és a társadalom egészének egyaránt a körülöttük zajló folyamatok, lényegi összefüggések, és végeredményben a világ alaposabb megértéséhez. Amellett, hogy saját döntéseink jelentős részét a statisztikai adatok által közvetített...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés