Koronavírus: elhunyt a nyíregyházi kórházigazgató

Portfolio
Szerdán elhunyt Adorján Gusztáv, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója – értesült a Telex. Adorján koronavírus-fertőzése október elején vált súlyossá, azóta Budapesten kezelték. 66 évet élt. 

Adorján Gusztáv a Debreceni Orvostudományi Egyetem elvégzése után a nyíregyházi Megyei Kórház Szülészet-nőgyógyászati Osztályán kezdte szakmai pályafutását, ahol közel négy évtizeden át dolgozott. 2010 júliusától volt a Jósa András Oktatókórház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, majd 2013-ban a négy kórház integrációjaként létrejött Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgató-helyettesének, 2015 márciusában pedig az intézmény főigazgatójának nevezték ki.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma részvétét kifejező üzenetében kiemeli, hogy Adorján Gusztáv szakmai pályafutása során a szülészet mellett a nőgyógyászati onkológia és az onkosebészet területén is kimagasló munkát végzett. Ennek elismeréseként a Magyar Nőgyógyász Onkológusok Társaságának vezetőségi tagja, a Magyar Méhnyakkórtani és Kolposzkópos Társaság főtitkára, a Nőgyógyászati Onkológia Folyóirat szerkesztőbizottságának, a Magyar Nőorvos Társaságnak, a Nőgyógyászati Ultrahang Társaságnak és a Nőgyógyászati Endoszkópos Társaságnak is tagja volt. Jelentős szerepet vállalt a kórház nőgyógyászati onkológiai sebészeti profiljának fejlesztésében, a legkorszerűbb műtéti technikák bevezetésében. Szakterületén rendszeresen tartott előadásokat és jelentek meg tudományos publikációi.

A Magyar Kórházszövetség elnöksége szintén méltatja Adorján munkásságát, és egy interjúból idézi a szavait: „Eddigi életem során is hittem abban, hogy a fentről kapott tálentumainkat a lehető legjobban kell alázattal kamatoztatnunk, hiszem, hogy gyógyítani és gyógyulni is csak hittel lehet. Számomra a legnagyobb isteni ajándék, hogy eddigi életem során számolatlanul részt vehettem a születés csodájában, és a gyógyítás földön túli örömében!”

Címlapkép: Szabolcs Szatmár Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF