Előfizetői tartalom

Szlovákia azonnal leállítja az országot: kijárási tilalom lép életbe

Portfolio
Magyarország északi szomszédjában, Szlovákiában szombattól, azaz október 24-től november elsejéig országos kijárási tilalom lép életbe, ami azt jelenti, hogy csak nagyon indokolt, részletesen rögzített esetekben lehet elhagyni bárkinek az otthonát. Ezzel párhuzamosan november első két hétvégéjén letesztelik az egész ország lakosságát, hogy lássák, mekkora is valójában a járvány - derül ki az Újszó tudósításából. A lap másik magyarázó cikke szerint gyakorlatilag az történik, hogy november 1-ig enyhe országos leállítás lesz, majd ha nem vesz részt valaki az országos tesztelésen, vagy pozitív lesz a mintája, akkor további 10 nap karantén vár rá és közben a kijárási korlátozásokat megsértőkre több száz eurós büntetés vár.

A tudósítás szerint Marek Krajčí (OĽaNO) egészségügy-miniszter azt hangsúlyozta a csütörtök esti sajtótájékoztatón, hogy a szlovákiai járványgörbe szinte tökéletesen másolja a csehekét, ahol ugye már szintén országos kijárási korlátozást mérlegelnek a hatóságok. A tárcavezető úgy fogalmazott: A szlovákiai helyzet kicsúszott a kezünk közül. Ha nem teszünk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés