fradi ujpest focimeccs maszkhasznalat 201025
Gazdaság

Szigorúbb itthoni járványügyi védekezést szorgalmaz két egészségügyi szakértő a mai rekord adatok után

Portfolio
Megértik a kormány által hangoztatott gazdasági szempontokat is, de ezzel együtt is szigorúbb itthoni járványügyi intézkedéseket szorgalmazott az ATV egyik műsorában Zacher Gábor toxikológus, illetve Pusztai Erzsébet infektológus.
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

Zacher szerint „kijárási korlátozás, idősávos vásárlás, iskolák bezárása, sokkal több tesztelés” lenne szükséges a kormányzat részéről. A toxikológus felrótta azt is, hogy szerinte itthon a járványügyi szempontokat felülírják a politikai szempontok, hiszen azt mondta: „Én azt gondolom, a járványkezelés az egy szakmai, egészségügyi, szervezési, és szakmai kérdés, nem politikai kérdés,…….én azt gondolom, hogy jelenleg ez politikai kérdés Magyarországon.”

Pusztai szerint érthető, hogy a kormány nem a tavaszi kemény lezárásokban gondolkodik jelenleg, de leszögezte: még ezzel együtt is „a járványvédelemnek működnie kellene.” Szerinte a tömegrendezvényeket egyáltalán nem lenne szabad megtartani és botránynak nevezte, hogy szombaton úgy lehetett megtartani a Fradi-Újpest focimeccset láthatóan sokak által nem, vagy helytelenül hordott maszk mellett, hogy Európában rengeteg helyen zárt kapus meccsek vannak.

„Én nagyon tartok tőle, hogy ennek – és nem ez az egyetlen futballmeccs - nagyon komoly következményei lesznek.” - fejtette ki a Telex által is kiszúrt összefoglaló szerint.

Ma minden eddiginél több, 3000 feletti új koronavírusos esetszámot jelentettek itthon a rekord számú elvégzett teszt alapján, igaz még így is 16% feletti volt a pozitivitási ráta. Emellett sajnos a halálozások száma sem maradt el nagyon az eddigi rekordtól (35 fő). Utóbbiról jó tudni, hogy Európában a csehek (10,2 fő), románok és belgák (4,9-4,9 fő) után

Magyarországon volt a harmadik legmagasabb a 100 ezer főre vetített halálozások száma az utóbbi 14 napban

az Európai Betegségmegelőzési és Kontrolláló Központ egységes adatbázisa alapján.  

A kormány eközben csütörtök este csak arról határozott, hogy péntektől a szabadtéri rendezvényeken és sporteseményeken is legyen kötelező a maszkviselés, de a fent említett meccsen például ezt láthatóan sokan nem tartották be. A minél általánosabb maszkhasználatra Orbán Viktor kormányfő is kérte a magyarokat egy hétvégi videóban, illetve a belügyminisztert a további intézkedésekre is felkérte.

Címlapkép forrása: MTI/Koszticsák Szilárd. A ferencvárosi Somalia (b4) gólt ló a labdarúgó OTP Bank Liga 8. fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Újpest FC mérkőzésen a fővárosi Groupama Arénában 2020. október 24-én. Az FTC 2-0-ra győzött.

vakcina1234
maszkéskarantén
autotelefonal
kongresszus szenátus usa capitol hill amerika
bear
golub
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online előadás
Miként győzik le az indexkövető alapok az alapkezelőket?
Online előadás
Külföldi szolgáltató, TBSZ számla, euró alapú megtakarítás
vakcina1234