Gazdaság

Több mint 40 éve nem történt ilyen a Seychelle-szigeteken, győzött az ellenzék az elnökválasztáson

MTI
Wavel Ramkalawan személyében, több mint negyven év után először, ellenzéki jelölt győzedelmeskedett a seychelle-szigeteki elnökválasztáson - közölte vasárnap az indiai-óceáni ország választási bizottsága.
Black Friday a Portfolio-nál!
Az akció keretében a november 23. és november 27. között vásárolt éves SIGNATURE előfizetéseket most 40%-os kedvezménnyel, 17907 forintért lehet megvásárolni. Ezzel is a minőségi gazdasági tartalomgyártást támogatod. Tudj meg többet

Az 59 éves pap a szavazatok 54,9 százalékát szerezte meg fő kihívójával, az eddig hivatalban lévő Danny Fauréval szemben, aki a voksok 43,5 százalékát kapta.

A koronavírus-járvány miatt súlyos gazdasági gondokkal küszködő turistaparadicsomban a párhuzamosan zajló parlamenti választásokon szintén Ramkalawan pártja aratott elsöprő diadalt, 25 képviselői helyet szerezve meg a 34 tagú törvényhozásban. Faure pártja, amely az 1977-es vértelen puccs óta volt hatalmon, mindössze kilenc mandátumra tarthat igényt.

A választási eredmények közzétételét követő rövid beszédében Ramkalawan barátjának nevezte a leköszönő elnököt, és ígéretet tett, hogy tanácsadóként fogja kinevezni Faurét, hogy segítsen neki az ország újjáépítésében. Ramkalawan hatodszorra indult elnökjelöltként a választásokon.

Faure 2016-ban került hatalomra James Michel akkori elnök lemondását követően. A szigetország területén csütörtökön kezdődött a háromnapos szavazás. A választópolgárok szombaton adhatták le utoljára szavazatukat.

A járvány és a nehéz gazdasági helyzet voltak a választási kampány meghatározó témái a turizmusból élő Seychelle-szigeteken. A Világbank adatai szerint a szigetállam bruttó hazai terméke (GDP) mintegy harmada a turizmushoz köthető, de a pandémia miatt az idén az ágazat több mint felével esett vissza.

A kevesebb mint 100 ezer lakosú Seychelle-szigeteken a részben a nemzetközi légijáratokra korán bevezetett tilalomnak köszönhetően mindössze 149 fertőzöttet regisztráltak.

qr-kód mobilapp
GettyImages-864893078
bull
cramer
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Olvass a grafikonban és lovagold meg a trendet!
Online előadás
Megmutatjuk, hogyan tudtok akár már holnap kereskedni!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Felügyelő

Felügyelő
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

nemet autoipar autogyartas