Előfizetői tartalom

Brexit: nagyon belendültek a tárgyalások, a Trump-Biden harc eredménye is számít

Portfolio
Bár vasárnap még úgy volt, hogy Michel Barnier uniós Brexit-főtárgyaló eleve Londonban marad, hogy a tervezett menetrendre „ráhúzva” még 3 napot, szerdáig folytassa a brit kormánnyal a kereskedelmi tárgyalásokat, hétfőn már arról ír a Reuters, hogy újra Londonba tart. Ezek szerint mégis hazatért Brüsszelbe, mindenesetre ennél lényegesebb az, hogy annyira intenzívek a tárgyalások, hogy ezen a héten minden nap lehetnek egyeztetések: szerdáig Londonban, aztán csütörtöktől a hét végéig Brüsszelben.

Ez a "tárgyalási alagútnak" mondott intenzív egyeztetés biztató, mert végül elhozhatja a végső jogi szövegről a megegyezést a vitatott kérdésekben is. A hírügynökség és a Politico ma reggeli hírlevelének egybehangzó információi szerint van előrelépés az állami támogatási garanciák ügyében, és jelenleg a legnagyobb vitapont a francia álláspont merevsége miatt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés