koronavírus járvány beteg kórház
Gazdaság

A hazai koronavírus-osztályokon a kritikus állapotú betegeket szemészek, fogorvosok látják el

Portfolio
Kemény hangvételű levelet küldött a Magyar Orvosi Kamara Pintér Sándor belügyminiszternek, melyben azt rója fel a tárcavezetőnek, hogy a kamarát nem vonták be érdemben az egészségügyi szolgálati jogviszony végrehajtási rendeleteinek kidolgozásába. Egyúttal néhány példán keresztül bemutatja a koronavírus-járvány jelenlegi kórházi kezelését és úgy véli a MOK elnöksége, hogy a kormány intézkedései veszélyeztetik a biztonságos betegellátást.
Az egészségügyi szolgálati jogviszonyról természetesen szó lesz a Portfolio online konferenciáján. Részletek itt:

A MOK péntek este tette elérhetővé azt a levelet, amelyet csütörtökön küldött a kamara országos elnöksége Pintér Sándornak.

A kamara emlékeztet arra, hogy a kormány azt kommunikálta szerdán, hogy a törvény és a végrehajtási rendeletek kidolgozásába bevonta és bevonja a kamarát. Az előbbit kénytelenek cáfolni és azért, hogy az utóbbi a valóságnak megfeleljen, valódi egyeztetéseket sürget a MOK.

Tudomásunk szerint a rendeletek nem kidolgozás alatt állnak, hanem már gyakorlatilag készen vannak

- írta a kamara, amely azt kéri Pintér Sándortól, hogy írja meg e hét végéig az egyeztetések menetét, ahol érdemben járulhat hozzá a szervezet a törvény módosításához és a rendeletek kidolgozásához. "A törvény hatályba lépésének időpontja már így is alig teszi lehetővé az érdemi konzultációt. Ugyanígy, a háziorvosi és fogorvosi alapellátást illetően is nagyfokú a bizonytalanság, a kollégák nem tudják, hogy milyen jövő vár rájuk. A kamara az eddigieket nem tekinti korrekt partneri együttműködésnek" - szól a levél.

Arról is szól a levél, hogy idehaza a koronavírus járvány súlyosbodik és további drámai terjedése várható.

A kórházban és lélegeztetőgépen lévő betegek száma egyre nő, a Covid-osztályok kritikus állapotú betegeit már szemészek, pszichiáterek és fogorvosok látják el

- írta az elnökség a levélben, majd hozzátették: a kormány intézkedései váratnak magukra.

A MOK a levélben úgy véli, hogy olyan helyzetbe hozzák az orvostársadalmat, ami nem csupán méltatlan, hanem a biztonságos betegellátást veszélyezteti.

A levél azzal zárul, hogy a Magyar Orvosi Kamara vezetése felszólítja a kormányt, hogy "a kritikus helyzetben a magyar egészségügyi dolgozók nagyfokú elégtelenségét kiváltó törvényt korrigálja, az orvosi- és szakdolgozói kamarák bevonásával hozza meg az új jogszabályokat, hogy az orvosok és az ápolók a betegekre tudjanak koncentrálni".

Címlapkép forrása: MTI/EPA-ANSA/Massimo Percossi

korona_vilag
GettyImages-1211246429 (1)
traders
magyar lemgyel veto unios koltsegvetes jogallamisag budapest targyalas 201126
meddig birna az allam eu penzek nelkul magyar veto orban viktor eu csucs 201126
otp
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
antigén koronavírus gyorsteszt