karantén maszk koronavírus
Gazdaság

Megjött a pénteki adat: sosem volt ennyi új beteg és elhunyt egy nap alatt, nagyot ugrott a kórházban kezeltek száma

Portfolio
3286 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 71 413 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 65 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1699 főre emelkedett, 17 953-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 51 761 fő. Az aktív fertőzöttek 27 %-a, az elhunytak 34%-a, a gyógyultak 28%-a budapesti. 3753 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 267-en vannak lélegeztetőgépen.
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

A 3286 eset sajnos új rekordnak számít, ennyi megbetegedést még egy nap alatt sem jelentettek az országból. Eddig 3149 új eset volt a legtöbb, sajnos a mai napon ez megdőlt. Az új esetek 7 napos mozgóátlaga 2448 új megbetegedést mutat. Sajnos nincs okunk azt feltételezni, hogy a következő napokban markánsan csökkenni fog az új esetek száma.

A 65 új elhunyt is csúcsot jelent, eddig 63 volt a legtöbb haláleset egy nap alatt, pénteken ez megdőlt. A trend itt is meredek emelkedést mutat, az elmúlt 7 napban átlagosan 50 ember hunyt el egy nap alatt koronavírusban, és sajnos nincs okunk itt sem azt feltételezni, hogy a növekedés leáll a következő hetekben.

Rendkívül vészjósló adat, hogy a kórházban ápoltak száma 556 fővel nőtt egy nap alatt, ilyen emelkedésre még korábban nem volt példa. A lélegeztetettek száma tizenkettővel nőtt. A kórházi kezeltek ilyen emelkedése a lélegeztetettek és elhunytak később növekedését vetíti előre.

Az elmúlt 24 órában 15 638 darab tesztet végeztek el, ez magasabb mint az elmúlt hét nap átlaga (14 159), de még ezzel együtt is jelentősen nőtt az aluldetektálási arányunk, az elvégzett tesztek 21%-a pozitív, ez a járvány gyors terjedésére utal, és azt mutatja, hogy a pontos terjedést nem tudjuk nyomon követni. Minden 5 elvégzett tesztből 1 pozitív, nagy valószínűséggel a fertőzöttek nagyon jelentős részét a rendszer nem ismeri fel, így a valós esetszám minden bizonnyal a hivatalosan közölt szám többszöröse.

A legtöbb beteget Budapesten találták az elmúlt napon, összesen 688-at, az elmúlt héten pedig 3 251-et. Ez kiemelkedik az országos számok közül. A második Pest megye, itt az elmúlt 24 órában 384, az elmúlt héten 2036 beteget találtak. Az elmúlt 24 órában Csongrád-Csanád megyében 276, Bács-Kiskunban 256 új beteget találtak. Az elmúlt héten 1 149 új beteget találtak Borsodban, a többi megyében 1000 alatt volt a heti új fertőzöttek száma.

megyeibontas

Címlapkép: Getty Images

vakcina1234
nyugdijasshutter-20190115
koronavirus usa
vetovita brusszel zaszlo unios koltsegvetes 201130
GettyImages-1211246429 (2)
koronavirus covid-19
európai bizottság
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Trendlovaglás, vételi és eladási zónák azonosítása, piaci aktualitásokkal fűszerezve
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
koronavirus usa