Előfizetői tartalom

Eljött a kiábrándulás ideje: már senki nem hisz abban, hogy Magyarország olcsón megúszhatja a válságot

A kormány várakozásai szerint 6-6,5 százalékkal eshet vissza idén a magyar gazdaság teljesítménye, majd onnan 2021-ben is az eddig vártnál kisebb visszapattanás jöhet. Hasonlóan vélekednek a Portfolio által megkérdezett banki elemzők, így az év végéhez közeledve szinte biztosra vehetjük, hogy a tavasszal még pesszimistának számító szakembereknek lesz majd igazuk.

A kormány is belátta, hogy mélyebb lesz a recesszió Varga Mihály jelentette be egy pénteki konferencián, hogy az eddiginél mélyebb gazdasági visszaeséssel számol már a kormány. A legutolsó előrejelzés 5-6%-os GDP-csökkenésről szólt, de ennek inkább az alsó széléhez közelebb, egy konferencián 5,1%-os adat hangzott el a Pénzügyminisztérium államtitkárától. Ezt módosította...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés