Előfizetői tartalom

Itt a kormány utasítása: elhalasztják a műtétek nagy részét, a kórházi ágyak fele a koronavírusosoké lesz

MTI
Elrendelte a halasztható műtétek felfüggesztését keddtől az emberi erőforrások minisztere, és szinte minden kórházat kijelölt a koronavírusos betegek ellátására. A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő által finanszírozott összes ágy 40 százalékát elkülönítik, további 7 százalékát pedig lélegeztetésre alkalmas ágyként kötelesek a Covid-fertőzöttek ellátására biztosítani.

Kásler Miklós - az Emberi Erőforrások Minisztériumának szombati közleménye szerint - az egyre növekvő számú koronavírusos beteg folyamatos ellátásának biztosítása érdekében adott ki utasítást valamennyi aktív fekvőbeteg ellátást nyújtó egészségügyi intézmény és az Országos Mentőszolgálat vezetőjének. Az utasításban elrendelte a halasztható műtétek - ideértve...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés