Előfizetői tartalom

A járvány tombolása közepette rekordot döntenek a megújulók

A járvány első hullámának lecsengésekor, 2020 májusában a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) még úgy értékelt, hogy ha nem is állítja meg a folyamatot, a koronavírus-válság várhatóan kedvezőtlenül érinti majd a megújulóenergia-termelő kapacitások 2020-21-es telepítéseit. Fél évvel később a szervezet szerint már megállapítható, hogy - noha a pandémia továbbra is és ismét egyre jobban befolyásolja a gazdasági és a mindennapi életet - a megújuló energia piacok, különösen a villamosenergia-termelő technológiák megmutatták a válsággal szembeni ellenálló képességüket.

A megújuló energiaforrások válságálló jellegét jól jelzi, hogy miközben a globális áramigény mintegy 2,2 százalékkal mérséklődhet idén, a világ megújuló alapú villamosenergia-termelése 2020-ban is masszívan, közel 7 százalékkal bővülhet. Ez a trend minden egyéb energiaforrással éles kontrasztban áll - áll a Nemzetközi Energiaügynökség megújulókra fókuszáló...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés