Előfizetői tartalom

Máris látható nyomokat hagyott a járvány második hulláma az európai gazdaságon

Portfolio
A kritikus 50 pontos érték alá esett vissza a francia és az eurózónás kompozit beszerzési menedzserindex értéke – jelentette be a Markit hétfő délelőtt. Egész Európában az látszik, hogy a második hullám miatti lezárások miatt a szolgáltató szektor kilátásai romlanak, a feldolgozóipar egyelőre jobban tartja magát.

Franciaországban a feldolgozóipar novemberi beszerzési menedzserindexe 49,1 pontra esett az előző havi 51,3 pontról, ezzel augusztus óta először van a növekedést jelző kritikus 50 pontos határ alatt. A szolgáltató szektor indexe 46,5 pontról 38 pontra esett, ez egy hajszállal jobb a vártnál, de így is május óta nem látott mélypontot jelent. A kompozit bmi 39,9 pont lett az októberi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés