Előfizetői tartalom

Elérte a magyar munkaerőpiacot a koronavírus-járvány: megindultak a leépítések

Portfolio
Októberben a foglalkoztatottak havi létszáma 4 millió 451 ezer fő volt, 31 ezerrel kevesebb, mint az előző hónapban, derült ki a KSH adataiból. Két hónap alatt több mint 60 ezer fős a visszaesés. A koronavírus-járvány második hullámában a foglalkoztatás újra csökkenésnek indult, azonban ősszel szezonális hatások miatt is esik a dolgozók száma.

Egy hónap alatt 31 ezerrel, két hónap alatt 63 ezer fővel csökkent a foglalkoztatottak száma, ami részben a külföldi telephelyen dolgozók számának a visszaesésével magyarázható, részben a hazai elsődleges munkaerőpiacon látható leépítésekkel. A határzár miatt a külföldi munkavállalás nehezebbé vált, illetve a régiós országokban is nehéz helyzetbe kerültek a vállalatok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés