Előfizetői tartalom

Bevezethetik az orosz vagy a kínai vakcinát Magyarországon? Megszólalt az Európai Bizottság

MTI
|
Portfolio
A tagállamok által vészhelyzet esetén, saját hatáskörben, ideiglenesen engedélyezett vakcinákat kizárólag saját területükön forgalmazhatják, más uniós tagállamban nem - közölte Erik Mamer, az Európai Bizottság vezető szóvivője hétfőn. Mamer a brüsszeli testület sajtótájékoztatóján egy Magyarországra vonatkozó kérdésre válaszolva arra emlékeztetett, hogy az Európai Unióban elérhető vagy a jövőben elérhetővé váló oltóanyagoknak meg kell felelniük a vonatkozó uniós minőségi és jóváhagyási előírásoknak.

Az előírásól azonban a tagországok vészhelyzet esetén, sürgősségi eljárás keretében, ideiglenesen, korlátozott módon eltérhetnek. Ilyen esetben az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) engedélye nélküli termékeket is forgalmazhatnak - közölte Erik Mamer. Stefan De Keersmaecker illetékes szóvivő kérdésre válaszolva kiemelte: uniós engedély nélküli oltóanyag forgalomba...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés