Előfizetői tartalom

Még a piac sem tudja, mennyire komoly a magyar vétófenyegetés – A jövő héten jön a robbanás?

Két hete vétózta meg a magyar és a lengyel kormány a következő hétéves uniós költségvetést és az Európai Unió válság elleni mentőalapját. A piaci reakció azonban egyelőre meglepően visszafogott volt, nem úgy tűnik, mintha a befektetők komolyabb kockázatként áraznák a kérdést. A jövő heti EU-csúcs után sok minden tisztázódhat, akkor kellene ugyanis végleges döntést hozni. Könnyen lehet, hogy egyelőre a befektetők is bíznak a megegyezésben, ha viszont a csúcson tovább durvul a vita, akkor az előbb-utóbb az a magyar eszközök árazásában is megjelenhet.

Két hete fenyegetünk a vétóval, de a piac alig reagált A magyar kormány brüsszeli nagykövete két hete jelentette be, hogy Lengyelországgal együtt vétót kíván emelni a 2021-27 közötti új uniós költségvetés és a válságalap (NextGenerationEU) ellen. A két tagállam kifogása, hogy az új büdzsében összekötnék a kifizetéseket a jogállamisági feltételrendszerrel, vagyis...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái