Előfizetői tartalom

Zombi üzemmódra álltak be a hazai szállodák - A dolgozók felét már elbocsátották a vendéglátásban

A napokban újabb 3 hónappal meghosszabbította a kormány a határzárat. A határellenőrzés február 1-ig tart, ami praktikusan azt jelenti, hogy a hazai szállodák külföldi turistákra addig szinte biztosan nem számíthatnak. November 10-e óta egyébként is csak üzleti utazókat fogadhatnak, akik viszont csak elvétve voltak eddig is. Az új járványügyi rendelkezések a budapesti szállodák amúgy is sanyarú helyzetén már nem sokat rontottak, a vidéki szállásadóhelyeken viszont ez komoly problémákat okozhat, mert bíztak az év végi, ünnepi időszakban. Információink szerint nehézkes a mentőkölcsönnek szánt Széchenyi Turisztikai Kártya is. Több hoteltulajdonos hitelkérelmét elutasították.

Kevesen élhetnek a támogatással Már igényelhető a szálláshely-szolgáltatók számára az elmaradt foglalásaik utáni 80 százalékos támogatás. Ez az állami támogatás a november 11. és december 10. közötti foglalásokra érvényes. A szállodatulajdonosok a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ felületén keresztül, elektronikus űrlap kitöltésével igényelhetik a támogatást....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés